1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Атака на Сербську Церкву: у Чорногорії видворяють монахів та священиків однієї з єпархій СПЦ

Атака на Сербську Церкву: у Чорногорії видворяють монахів та священиків однієї з єпархій СПЦ

Влада Чорногорії прийняла рішення відмовити у дозволі на подальше перебування на території країни десяткам монахів та священнослужителів Сербської Православної Церкви, передає белградська газета «Політика», повідомляє Regnum.

Як повідомив виданню представник Сербської Патріархії протоієрей Велібор Джоміч, на сьогодні МВС Чорногорії приписало у місячний термін залишити країну понад 30 монахам та священикам однієї з чотирьох єпархій СПЦ у Чорногорії. Очікується, що найближчим часом аналогічне рішення буде ухвалене і по решті.

«Це є продовженням протиправних дій, направлених на гоніння священнослужителів та чернецтва, зокрема, щ Чорногорсько-Приморської митрополії Сербської Православної Церкви», – сказав Джоміч.

Він зазначив, що рішення МВС Чорногорії є не юридичним, а швидше політичним, та наголосив, що всі скарги на нього були відхилені.

Нагадаємо, днями президент Чорногорії Міло Джукановіч заявив, що Сербська Православна Церква «підриває незалежність країни». «Ми повинні протидіяти цьому через автокефалію Чорногорської православної церкви», – сказав він.

У вересні Джукановіч звинуватив Сербську Православну Церкву та особисто Патріарха Іринея у створенні напруги на Балканах, а також назвав СПЦ «основним провідником великосербського шовінізму» та «ударним кулаком імперських інтересів Росії у регіоні».

Попередній запис
Духовенство Житомирської єпархії висловило підтримку Блаженнішому Онуфрію
Наступний запис
Порошенко: Томос наближає нас до Європи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее