1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієрей Польської Церкви: Те, що сталося в Україні, –велика трагедія для Всесвітнього Православ’я

Архієрей Польської Церкви: Те, що сталося в Україні, –велика трагедія для Всесвітнього Православ’я

Те, що сталося в останні тижні в Україні, – це велика трагедія та велика скорбота для світового Православ’я. Про це розповів архієпископ Люблінський і Холмський Авель в інтерв’ю Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ, коментуючи останні дії Константинопольського Патріархату в Україні.

Зі слів польського ієрарха, позиція Польської Церкви в цих принципах дисципліни церковної буде завжди незмінною.

«Православна Церква ніяк не може схвалити цих розкольників, які начебто знайшлися в канонічному спілкуванні. І таку позицію заявив Предстоятель нашої Церкви Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава від імені повноти нашої Церкви: без покаяння розкольники не можуть бути ніяк приєднані до містичного Тіла Христового Святої Церкви Христової».

Коментуючи заяви архієпископа Даниїла Памфлійського про те, що Польська Церква змінить свою точку зору, владика Авель зазначив, що у Польщі не сприймають цих слів серйозно.

«Тому що в принципах, як на перше питання відповідав я, дисципліна канонічна, дисципліна догматична ніяким чином не дасть нам можливості змінити нашу позицію. Ще раз голосно і всюди підкреслюємо, що без покаяння розкол не може бути приєднаний до Помісних Церков Всесвітнього Православ’я», – підсумував архієпископ Авель.

Попередній запис
Патріарх Варфоломій перервав молитву на Богоявлення через намаз
Наступний запис
У Львівській єпархії збори про перехід до ПЦУ очолив благочинний УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее