1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Архієрейський собор» УПЦ КП вимагає зустрічі Зеленського з Філаретом

«Архієрейський собор» УПЦ КП вимагає зустрічі Зеленського з Філаретом

7 травня 2020 року відбулося засідання «архієрейського собору» УПЦ КП шляхом відео конференції з очільником структури Філаретом Денисенком. Про це повідомляє сайт УПЦ КП.

Було прийняте звернення до державної влади щодо складного положення Київського патріархату в умовах тиску з боку ПЦУ та відсутністю діалогу з українською владою.

«Ваше невтручання у ганебну ситуацію, яка склалася з Українською Православною Церквою Київського Патріархату, використовується представниками Православної Церкви України для подальших рейдерських дій, порушень закону та прав громадян. Від того, що свідомо нищиться Київський Патріархат, радіють лише вороги України. Зокрема, відчувають радість у Росії, з якою у нас точиться війна. Там не приховують задоволення, коли в Україні очільники ПЦУ паплюжать ім’я визнаного духовного лідера українців – Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Ми не виключаємо, що деякі злі сили, які розгорнули брутальну кампанію проти Патріарха Філарета за чітке відстоювання духовного суверенітету нашого народу, прагнутимуть і його фізичного знищення», – зазначено  у тексті.

В УПЦ КП просять Президента України зустрітись з Філаретом особисто, а також повернути державну реєстрацію. У випадку подальшого ігнорування своїх вимог, в Київському патріархаті намірені інформувати європейське співтовариство, демократичну громадськість, міжнародні правозахисні інституції про кричущі порушення прав на свободу совісті в Україні вірних УПЦ КП.

Попередній запис
9 травня УПЦ відслужить панахиду в київському парку Вічної Слави
Наступний запис
Журналістка «33 каналу» розповіла про «заражених на коронавірус» у Вінницькій єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее