1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієрейський Собор ПАПЦ: Польська Церква не приймає «автокефалію» групі відступників-розкольників

Архієрейський Собор ПАПЦ: Польська Церква не приймає «автокефалію» групі відступників-розкольників

29 жовтня 2019 року Архієрейський Собор Польської Автокефальної Православної Церкви під керівництвом Блаженнішого Сави, Митрополита Варшавського і всієї Польщі вирішив не міняти раніше висловлену позицію щодо українського церковного питання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Польської Автокефальної Православної Церкви.

У заяві Архієрейського Собору повідомляється, що після ознайомлення зі змістом листів Патріарха Сербського, архієпископа Албанського, відправлених Константинопольському Патріарху Варфоломію, було прийнято наступне: «Залишити незмінною свою позицію щодо автокефалії Української Церкви, висловлену в Соборних Постановах №340 від 9 травня 2018 р., №341 від 15 листопада 2018 р. і №342 від 2 квітня 2019 р.».

Нагадаємо, «Польська Автокефальна Православна Церква не проти надання автокефалії Церкви в Україні на підставі догматично-канонічних норм для цілої Церкви, а не групі відступників-розкольників».

Також у заяві ПАПЦ зазначено: «Відступники від вчення Святої Церкви не можуть представляти здоровий церковний організм. Це порушує євхаристичну єдність всього Православ’я».

Попередній запис
В РПЦ сподіваються, що інші Помісні Церкви не наслідуватимуть сумний приклад ЕПЦ
Наступний запис
Клірик Елладської Церкви відзначився з ПЦУ на богослужінні у Запоріжжі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее