1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієрейський Синод РПЦЗ підтримав УПЦ та засудив спроби нав’язати Церкві будь-які політичні ініціативи

Архієрейський Синод РПЦЗ підтримав УПЦ та засудив спроби нав’язати Церкві будь-які політичні ініціативи

17 травня за підсумками Архієрейського Синоду Руської Зарубіжної Церкви було опубліковане звернення, у котрому архієреї РПЦЗ виступили на підтримку канонічної УПЦ в Україні.

У документі заявлене наступне: «Ми, члени Архієрейського Синоду Руської Зарубіжної Церкви, що несуть свій послух у Північній Америці, Європі та Австралії, з болем душевним бачимо, як на священній землі Київської Русі, на дорогій нам Землі Українській, підступні політичні прагнення знов, як це вже траплялось в історії, ховаються під личиною певної релігійної діяльності, але з очевидною метою розпалити ворожнечу та розпад у Православному народі, з наміром спровокувати Церковний розкол. Вчиняються спроби створити на цій багатостраждальній землі особливу «автокефальну церкву» на місці канонічної, всіма визнаної Української Православної Церкви, яку очолює Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій».

Ієрархи РПЦЗ також констатували, що УПЦ з 1990 року є автономною, незалежною у своєму управлінні, й ініціатори створення чергової релігійної структури мають намір використати релігійні почуття людей, підкорюючи їх під політичні прагнення влади, що протирічить нормам Святої Православної Церкви.

Члени Архієрейського синоду РПЦЗ висловили свою підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, його собратам-архіпастирям, духовенству, чернецтву, пастві єдиної канонічної Української Православної Церкви.

Попередній запис
Митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан заявив, що проект ЄПЦ є спробою повалити Предстоятеля УПЦ
Наступний запис
В РПЦ констатували, що ініціатива про автокефалію та ЄПЦ в Україні надходить від розкольників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее