1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ Іов (Геча) звинуватив РПЦ у «римській» стратегії, що породила уніатство

Архієпископ Іов (Геча) звинуватив РПЦ у «римській» стратегії, що породила уніатство

Константинопольський Патріархат пропонує автокефалію в Україні не у якості «зброї», щоб оголосити війну чи розділити Православ’я, але у якості «ліків», що зцілюють розкол. Про це заявив в інтерв’ю, опублікованому на Оrthodoxie.com, постійний представник Константинопольського Патріархату при Всесвітній Раді Церков, архієпископ Тельміський Іов (Геча), повідомляє Спілка православних журналістів.

З його слів, у 1991 році всі ієрархи УПЦ, котрі перебували під юрисдикцією Московського Патріархату, вже просили Патріарха Московського про автокефалію, щоб унеможливити розповсюдження розколів. Про те, що деякі ієрархи відкликали свої підписи під проханням, добуті під тиском, Геча змовчує.

«Московський Патріархат не захотів надати її (автокефалію – прим. ред.), що тільки поглибило конфлікт, – зазначив представник Константинопольської Церкви. – Протягом цих тридцяти років Московський Патріархат впевнений, що для досягнення єдності Церкви, розкольницькі групи повинні повернутись під його юрисдикцію. Ця політика повернення схожа на давню політику Римської Церкви, що породила уніатство».

Також архієпископ Іов заявив, що сьогодні мільйони православних України не хочуть перебувати під юрисдикцією Москви «зі зрозумілих причин», тому єдність Православ’я має бути врятована шляхом застосування «канонічної ікономії та благодаті Божої».

Попередній запис
Ієрарх Фанару вимагає в РІСУ прибрати з сайту брехню про його звіт про церковну проблему України та каже, що «документ» фейковий
Наступний запис
«ТомосНаш!» – видання «Ділова столиця» видало фейк про «рішення» Синоду Вселенського Патріархату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее