1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ УПЦ співслужив з Главою Польської Церкви в день його тезоіменитства

Архієпископ УПЦ співслужив з Главою Польської Церкви в день його тезоіменитства

25 січня 2019 року, в день пам’яті святителя Сави Сербського, у варшавському соборі Святої Марії Магдалини була урочисто відслужена Святкова Літургія. Про це повідомляє офіційний сайт Польської Православної Церкви.

Для Польської Церкви це особливе свято, тому що в цей день віруючі цієї країни відзначають день тезоіменитства свого предстоятеля – Блаженнішого Митрополита Сави.

У богослужінні брали участь безліч архієреїв Польської Церкви, а особливо Митрополит Сава відзначив присутність гостей з України та Чехії – архієпископа Олександра (Городницького), вікарія Київської єпархії УПЦ та єпископа Шумперкського Ісаії, архієрея Церкви Чеських земель і Словаччини.

Після закінчення Літургії Блаженніший Митрополит Сава подякував усім присутнім у Свято-Столичному соборі Святої Марії Магдалини за молитви та привітання. А ієрархам з України та Чехії висловив свою підтримку: «Спільне святкування Божественної літургії – це практична демонстрація і закріплення загальноправославної єдності, в якій зараз потребує наше Православ’я».

Попередній запис
На Тернопільщині священик УГКЦ відмовлявся від хрещення через належність вибраних хресних до УПЦ КП
Наступний запис
Митрополит Елладської Православної Церкви: Томос про автокефалію виданий розкольникам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее