1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ Тиранський і всієї Албанії засудив перетворення собору Святої Софії на мечеть

Архієпископ Тиранський і всієї Албанії засудив перетворення собору Святої Софії на мечеть

Архієпископ Тиранський і всієї Албанії Анастасій, коментуючи для каналу ERT TV питання Святої Софії у Стамбулі, ще раз зробив резонансну заяву щодо рішення турецької влади. Про це повідомляє orthodoxtimes.

Предстоятель Албанської Церкви визначив вибір Ердогана перетворити собор-музей на мечеть як «культурний джихад» та нагадування «давніх темних епох».

«Це рішення є зразком культурної атаки, культурного джихаду. В останні роки всі серйозні люди, як християни, так і мусульмани, засудили всі форми священної війни, відомої як джихад. Є ісламська чуттєвість, яка поважає красу Святої Софії. Однак нерозумний фанатизм шукає, як використовувати, вкрасти красу найгарнішого храму неподільного християнства.

Це рішення є одним з тих жахливих рішень і дій, які підривають найбільшу надію та зусилля нашого часу. Мирне співіснування релігій та культур. Це рішення веде нас назад у темні часи,  водночас із сумнівом та обуренням тому, що така країна як Туреччина, яка хоче бути серед перших, бере роль культурного ар’єргарду, котрий прибув надто пізно».

Також Архієпископ зазначив, що це рішення додає «палива» релігії у багаття, щоб служити національним інтересам, що є гріхом та помилкою, бо релігія має встановлювати мир та зцілювати людські душі, підтримувати культуру, а не ретроградство.

Попередній запис
Глава Фанару сподівається на майбутні богослужіння з Предстоятелем РПЦ та інших Церков
Наступний запис
На Волині актив ПЦУ намагається «втратити» статут громади УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее