1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ Празький прибув до Одеси молитовно підтримати УПЦ

Архієпископ Празький прибув до Одеси молитовно підтримати УПЦ

24 листопада митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел зустрівся з Високопреосвященнішим Михаїлом, архієпископом Празьким і Чеських земель. Зустріч відбулася в Одеському Свято-Успенському чоловічому монастирі, повідомляє СПЖ  з посиланням на сайт «Православна Одеса».

Як зазначили в єпархіальній прес-службі, архієпископ Празький прибув до Одеси для молитовної підтримки канонічної Української Православної Церкви, яка зараз переживає «важкі часи, коли деякі державні діячі втручаються у внутрішньоцерковні справи, намагаючись шляхом політичного і часом силового тиску зруйнувати церковну єдність, легалізувати розколи, створити смуту та хаос».

«Ми приїхали показати нашу єдність з вами як представники автокефальної Церкви, – зазначив архієпископ Михаїл. – Ми дуже вам співчуваємо і пояснюємо людям, що всі ми з вами – і чехи, і словаки, і закарпатці, і навіть православні німці – повинні бути як одна сім’я. Ваші радості – наші радості, ваша біда – і наша біда. Ми повинні підтримувати один одного і словом, і молитвою. У нас в єпархії за кожною літургією читаються молитви за мир в Україні, про єдність Церкви. Будемо молитися, молитися і молитися».

Наприкінці зустрічі митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел вручив високому гостю панагію із зображенням Касперівської ікони Божої Матері – небесної покровительки Причорноморського краю.

Попередній запис
Ієрарх Фанару, що заявляв про необхідне відновлення «братерських відносин» з РПЦ залишився без екзархату
Наступний запис
Митрополит Іларіон: Константинополь створить в Україні залежну «напівавтокефалію»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее