1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ Празький Михаїл видав указ про неможливість співслужіння з ПЦУ

Архієпископ Празький Михаїл видав указ про неможливість співслужіння з ПЦУ

20 лютого 2019 року архієпископ Празький і Чеських земель Михайло (Дандар) видав указ «Про дозвіл на служіння Святої Літургії з духовенством закордонних єпархій», в якому чітко визначив ПЦУ як неканонічну структуру, з якою «не може відбуватися ні служіння Святої Літургії, ні доступ до прийняття Святих Таїн на землі Празької православної єпархії. Відповідні документи опублікував телеграм-канал Autokephalia. 

Згідно з указом ієрарха Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, відтепер для служіння літургії з представниками іноземного духовенства на території Празької єпархії необхідно буде надати два документи:

  1. Підтвердження вищого митрополита, архієпископа або єпископа про те, що дане духовенство є дійсним членом православної єпархії канонічної Православної Церкви, не перебуває в забороні на здійснення богослужінь і ні під якою-небудь іншою канонічною забороною.
  2. Підтвердження архієпископа Празького і Чеських земель Михаїла про можливість служіння Святої Літургії з духовенством іноземної православної єпархії на землі Празької єпархії.

Відзначається, що обидва ці документи повинні бути надані в письмовому вигляді, у виняткових випадках владика Михаїл може відійти від цього дозволу в усному порядку. Керівник релігійної громади повинен зробити копії вищевказаних документів і зберігати їх у церковному архіві.

«У разі Української Православної Церкви, враховуючи канони Православної Церкви, канонічною вважається Українська Православна Церква (Московського патріархату – УПЦ МП). Так звану “Православну Церкву України – ПЦУ” вважати неканонічною, при цій підставі не може відбуватися ні служіння Святої Літургії, ні доступ до прийняття Святих Таїн на землі Празької православної єпархії», – йдеться в указі архієпископа.

У документі підкреслюється, що випадки співслужіння з духовенством неканонічної Церкви на території Празької єпархії «будуть спричиняти шкоду не тільки православній релігійній громаді Празької православної єпархії, а й усієї Православної Церкви Чеських земель і Словаччини».

«За невиконання цього наказу винні особи будуть піддаватися покаранню», – резюмується в указі архієпископа Празького і Чеських земель Михайла.

Попередній запис
На Закарпатті активісти ПЦУ побили парафіянок УПЦ
Наступний запис
Віряни села Сусваль: юрисдикцію храму визначають лише постійні парафіяни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее