1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ Варсонофій: Я повинен допомогти відстояти Істину Православ’я

Архієпископ Варсонофій: Я повинен допомогти відстояти Істину Православ’я

Про свої основні завдання у ввіреній йому у кризовий момент єпархії архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій розповів у програмі «Право на віру» в ефірі «Першого Козацького».

«Тут завдання особливе: допомогти відстояти Істину Православ’я, щоб не спокусились люди і не пішли у розкол, – зазначив владика Варсонофій, відповідаючи на питання про те, як проходив його вступ на посаду правлячого архієрея. – Був великий спротив з боку Вінницької адміністрації. Телефонували люди і казали, що мене не впустять у місто. Використовувались механізми адміністративного тиску. Але я їхав не захоплювати стіни, я їхав до людей, щоб їх підтримати».

Владика наголосив, що до сьогодні він не має юридичної реєстрації: в адміністрації стверджують, що це не тиск, при цьому точно відомо, що у реєстрації відмовляють за дзвінком зверху, під загрозою звільнення.

З приводу агресивної поведінки прихильників ПЦУ, котрі провокують конфліктні ситуації та приходять до храмів з криками та образами, архієпископ Варсонофій зазначив, що «це не люди “ганьба” кричать, це їх налаштували. Холод по шкірі, тому що не розумієш, як можна у храмі кричати”ганьба”? Хто, наприклад, дозволяв собі піти у Володимирській собор кричати “розкольники, ганьба”? Це ж не по християнськи, не етично, не по-людськи!», – пояснив він.

Також архієрей відзначив вплив інформаційних ресурсів, що формують ставлення простих людей до Церкви.

«Картинка “1+1”, котра транслювалась багато років, налаштовувала проти Церкви і, мені здається, проти християнства взагалі. Ті сюжети, котрі вони робили, підривали віру в людей. Вони воювали проти нашої Української Православної Церкви, але вийшло так, що вони взагалі підірвали віру. Зі священиком поспілкуватись людям часу бракує, а прийшли після роботи додому, увімкнули телевізор, півгодини послухали про “Московську Церкву” – все, треба йти проти неї воювати», – сказав він.

Зі слів владики, усі протистояння у Вінницькому регіоні були організовані чиновниками та активістами від вертикалі влади, і це геть не відстоювання своєї віри. На завершення архієпископ Варсонофій побажав вірянам не піддаватись на ту ненависть та зло, котрі зараз є навколо, а щоб у їхніх серцях запанував мир, любов та благодушність.

Попередній запис
У селі Башуки Тернопільської області громада УПЦ продовжує будувати новий храм замість захопленого розкольниками
Наступний запис
У Повчі ПЦУ намагалась атакувати храм УПЦ всупереч домовленостям

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее