1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ Австралії: Без Константинополя ми були б як вівці без пастиря

Архієпископ Австралії: Без Константинополя ми були б як вівці без пастиря

Архієпископ Австралійський Макарій (Грінієзакіс) заявив, що якби не турбота Вселенського патріархату, то «сьогодні ми були б як вівці без пастиря». Про це він сказав під час проповіді у храмі Всіх Святих в Белморі, штат Новий Південний Уельс (Австралія), повідомляє Orthodox Times.

Архієпископ Макарій, котрий прибув у Белмор на святкування 55-річчя парафії Всіх Святих, з радістю відзначив розвиток православної громади.

«Ми всі знаємо, що ви приїхали сюди з багатьма труднощами й створили свої сім’ї. Ваші діти – ваша гордість, коли ви бачите їхній прогрес. Ось і я, ваш батько, дуже радий бачити ваш розвиток», – сказав ієрарх.

Саме при цьому він почав говорити про надважливість Константинопольського патріархату і його «величезний внесок у розвиток православної громади в Австралії».

«Якби не було Вселенського патріархату, який дбав про народ тут, створюючи митрополію і визначаючи пастирів, стверджуючи священнослужителів, благословляючи нашу присутність тут, то сьогодні ми були б як вівці без пастиря, – наголосив глава Грецької Православної архієпископії Австралії.

Попередній запис
Синод ПЦУ поставив «прогул» своєму «почесному патріарху»
Наступний запис
Патріарх Феофіл пропонує зібрати Всеправославну нараду в Іорданії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее