1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископії руських приходів у Західній Європі запропонували увійти до РПЦ

Архієпископії руських приходів у Західній Європі запропонували увійти до РПЦ

Керівник управління по зарубіжних закладах Московського Патріархату митрополит Антоній (Севрюк) від імені Предстоятеля РПЦ звернувся до Архієпископії руських приходів у Західній Європі з пропозицією увійти до складу Московського Патріархату. Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Якщо загальні збори Архієпископії ухвалять рішення попросити про приєднання до Московського Патріархату і якщо відповідне прохання буде надане зібранням Святішому Патріарху та Священному Синоду, останні можуть прийняти рішення про приєднання Архієпископії до Московського Патріархату», – йдеться у листі митрополита, опублікованому заступником керуючого справами Патріархії єпископом Савою.

Згідно з документом, глава Архієпископії увійде до РПЦ на правах єпархіального архієрея, також до складу Московського Патріархату будуть прийняті всі бажаючі того клірики та миряни Архієпископії. Ім’я глави Архієпископії буде поминатись на богослужіннях вслід за ім’ям Патріарха Московського.

Архієпископія зможе зберегти всі свої богослужебні та пастирські особливості, а також статут і традиції управління. Миро для звершення таїнств Архієпископія буде отримувати від Московського Патріархату. Також Предстоятель РПЦ буде розглядати запропонований Архієпископією перелік кандидатів в архієреї та за необхідності вносити до нього зміни.

Нагадаємо, 27 листопада Синод Константинопольської Церкви вирішив скасувати патріарший Томос 1999 року, котрий патріарх Варфоломій надав Архієпископії православних руських церков у Західній Європі, однак її клір відмовився виконувати рішення Фанару про свій розпуск до загального зібрання духовенства та делегатів від мирян. Надзвичайні збори, на котрих буде схвалене рішення про канонічний статус Архієпископії, відбудуться 7 вересня 2019 року.

Попередній запис
Поліція опечатала храм у Погребах після чергової атаки активістів ПЦУ
Наступний запис
Про «половинні» томоси від Константинополя, – соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее