1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архітектори-підпалювачі оголосили про відкриття культурного і релігійного фронту

Архітектори-підпалювачі оголосили про відкриття культурного і релігійного фронту

Відразу після звільнення паліїв Десятинного монастиря з СІЗО, вони зробили заяву про відкриття «культурного і релігійного фронту» на прес-конференції в Ukraine crisis media center. Про це повідомляє СПЖ.

Спочатку один з паліїв заявив, що «ця акція і цей процес не мають релігійного підтексту. Все відбувається в громадській площині», яка виключає насильство. За його словами, «цього не можна робити, треба вирішувати виключно інструментами соціального діалогу. Наша акція мала на меті звернути увагу громадськості на інтервенцію».

Але, під кінець конференції, Олексій Шемотюк – один з архітекторів-паліїв – заявив, що варто «сприймати тему трохи ширше» і назвав напад на монастир прецентентом, порівнявши його з «фронтом».

«По збройному фронту у нас є і концепція, і можливість захистити себе. З мовного питання – складно, важко, зі скандалами, але ми теж рухаємося в правильному напрямку, тобто фронт з мовного питання у нас вже тримається. Фронт щодо пропаганди поки ще слабкий, але під увагою громадськості і влади, і там є перемоги, – пояснив Шемотюк. – А фронт культурний і фронт релігійний у нас взагалі поза увагою».

Адвокат підсудних вважає, що кримінальна справа проти паліїв святині не має перспективи, а їх вчинок – «мужнім».

Варто нагадати читачам, що мова йде про тих самих радикальних підпалювачів, які закликали на брифінгу після арешту до ненасильницького протесту і погрожували братії монастиря. «Я тебе, тварюка, спалю! Ти співробітник КДБ. Я тебе зараз вдарю ногою, добре? Ти тварюка, якій немає місця тут, я кажу тобі це російською. До вас, клоунів в спідницях, немає поваги», – кричали православним монахам архітектори.

Попередній запис
Мединський не вважає УПЦ Церквою
Наступний запис
«Новий Патріарх проти «політичного православ’я», – архімандрит Кирил Говорун»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее