1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архімандрит Єфрем не визнавав Епіфанія в якості предстоятеля Церкви

Архімандрит Єфрем не визнавав Епіфанія в якості предстоятеля Церкви

З’ясувалося, що цитати українських ЗМІ про нібито поздоровлення Афонського старця архімандрита Єфрема на адресу Епіфанія виявилися неправдою.

Під час візиту Епіфанія Думенка в клініку до архімандрита Єфрема 2 лютого, з боку намісника Ватопедського монастиря не звучало жодних привітань, і тим більше визнання Думенка як предстоятеля Церкви. Про це повідомляє «Царьград». 

Нагадаємо, безліч українських ЗМІ, зокрема видання «Лівий берег», розповсюдили, що архімандрит Єфрем під час зустрічі з Епіфанієм «привітав київського митрополита з обранням і інтронізацією, яка відбудеться 3 лютого, і побажав йому успішного служіння як предстоятелю Православної церкви України».

За повідомленнями джерел «Царьграду», зміст бесіди був зовсім іншим – Епіфаній просто побажав архімандриту Єфрему одужання, за що ігумен Ватопедського монастиря і подякував візитеру. А всі озвучені українськими ЗМІ заяви та привітання, нібито зроблені старцем Єфремом, – не більше ніж домисли і фантазії.

Нагадаємо, намісник Ватопедського монастиря прибув до Києва у складі делегації Константинопольського патріархату. 1 лютого він був госпіталізований через проблеми з серцем і перебував на лікуванні в приватній клініці в Конча-Заспі. За інформацією СПЖ, представники УПЦ намагалися відвідати афонського старця, проте не були допущені до архімандрита співробітниками СБУ. У підсумку, священноначалію УПЦ вдалося зв’язатися з архімандритом Єфремом телефоном. 2 лютого архімандрит Єфрем покинув Україну.

Попередній запис
У Гніздичному радикали з поліцією побили настоятеля і вірян УПЦ
Наступний запис
Ієрарх Грузинської Православної Церкви: Вимагати автокефалію в Україні можуть тільки віруючі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее