1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Апеляційний суд підтвердив перемогу громади УПЦ в опротестуванні перереєстрації на ПЦУ

Апеляційний суд підтвердив перемогу громади УПЦ в опротестуванні перереєстрації на ПЦУ

22 червня 2020 року Північно-західний апеляційний господарський суд м. Рівного прийняв рішення на користь релігійної громади УПЦ святого апостола Андрія Первозванного смт. Вапнярка Томашпільського району Вінницької області, яку Вінницька ОДА незаконно перереєстровувала в ПЦУ в 2019 році. Про це повідомляє сторінка Могилів-Подільської єпархії УПЦ у Facebook.

Залишивши без задоволення апеляційні скарги Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації та релігійної організації «Релігійна громада святого апостола Андрія Первозванного смт. Вапнярка Томашпільського району ПЦУ», Апеляційний суд підтримав рішення суду першої інстанції.

Таким чином, рішення Господарського суду Вінницької області від 21 січня 2020 року, який визнав незаконним наказ начальника Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА Ігоря Салецького про перереєстрацію релігійної громади УПЦ на ПЦУ, а також підтвердив незаконність державної реєстрації, якою внесені зміни до відомостей про релігійні громади до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), Апеляційний суд залишив без змін.

Попередній запис
Ми всі в Криму взяли російські паспорти, – Климент Кущ про спроби зареєструвати громади
Наступний запис
ВРЦіРО закликає парламент налагодити взаємодію з релігійною спільнотою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее