1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Активісти» заявились до Кіровоградської єпархії УПЦ

«Активісти» заявились до Кіровоградської єпархії УПЦ

У Кропивницькому активісти вимагають від митрополита Олександрійського і Світлодавського Боголєпа і митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа підтримати рішення патріарха Варфоломія про надання Томосу і взяти участь в «об’єднавчому Соборі». Про це 26 листопада повідомляє СПЖ з посиланням на портал «Гречка».

Лист відповідного змісту з підписами представників різних громадських організацій принесли в Кіровоградську єпархію. У документі активісти вимагають від владики Іоасафа і владики Боголєпа «відкинути наявне нерозуміння і внести вклад в процес об’єднання Православних Церков в Україні і увійти в історію як справжні патріоти України».

Раніше подібні акції провели в Тернопольській, Волинській, Запорізькій  та інших єпархіях, а в Житомирі місцева влада написала зверененя із закликом до ієрархів УПЦ підтримати створення автокефалії. Як повідомлялось, глава Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов заявив, що сьогодні єпископів Української Православної Церкви хочуть примусити до участі в «об’єднавчому Соборі».

Попередній запис
Миколаївська єпархія залишається з Предстоятелем УПЦ: результати єпархіального зібрання
Наступний запис
Ієрарх Фанару, що заявляв про необхідне відновлення «братерських відносин» з РПЦ залишився без екзархату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее