1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Активу ПЦУ в с. Рингач довелося реєструвати нову громаду – юридичну особу

Активу ПЦУ в с. Рингач довелося реєструвати нову громаду – юридичну особу

У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ пояснили, до яких маніпуляцій вдалися регіональні ЗМІ, висвітлюючи факт реєстрації нової юридичної особи – громади ПЦУ у селі Рингач Новоселицького району Чернівецької області. Як зазначено на сторінці єпархії у facebook, у фейкових публікаціях намагаються переконати, що вся релігійна громада УПЦ у селі перейшла до ПЦУ, а також у тому, що обласна влада не дозволяла ПЦУ реєструвати нову юридичну особу.

«В березні 2019 року в селі Рингач незначна частина жителів, які до храму майже, або взагалі не ходили, вирішили голосувати нібито як члени релігійної громади УПЦ за перехід до ПЦУ. Ця незначна кількість мешканців с. Рингач хотіла, щоб статут парафії УПЦ з храмом перереєстрували до ПЦУ. Але вони не мали ніякого відношення до релігійної громади УПЦ, тому логічним було те, що в Чернівецькій ОДА їм відмовили в перереєстрації статуту релігійної громади УПЦ, але ніхто не відмовляв у реєстрації нового статуту та нової релігійної громади.

Прихильники ПЦУ в березні минулого року не хотіли реєструвати нову релігійну громаду і новий статут ПЦУ, а зробили вони це тільки зараз, але про це вам антицерковні ЗМІ не напишуть. Зверніть увагу, адреса новоутвореної релігійної громади не збігається з адресою храму, де молиться релігійна громада УПЦ.

Таким чином, антицерковні ЗМІ зміщують акценти та обманюють людей, які не до кінця обізнані у реальному стані справ довкола храму Вознесіння Господнього в селі Рингач», – попередили у єпархії УПЦ.

Попередній запис
Міркування про автокефалію в Білорусі впираються в інші реалії, – релігієзнавець
Наступний запис
Архієпископ Хризостом приїхав у Пафську митрополію на зустріч із патріархом Феодором?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее