1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Адміністративний ресурс для УПЦ КП підключили по всій Україні, – експерт

Адміністративний ресурс для УПЦ КП підключили по всій Україні, – експерт

На 1030-ту річницю Хрещення Русі владі, як ніколи, необхідно продемонструвати «масову підтримку» українцями заходів Київського патріархату. Про це заявляє експерт з питань конфесій та релігії, публіцист Олександр Єрмоленко у коментарі для «Аргументи і Факти».

«Останні роки Київський патріархат виставляв себе на посміховисько, – констатує Єрмоленко. – У день Хрещення Русі у Хресному ході УПЦ йшли десятки тисяч людей, а в УПЦ КП – всього лише кілька тисяч. Ця жива «картинка» щоразу розвінчувала заяви спікерів Київського патріархату, у котрих вони намагались довести, що нібито паства УПЦ КП кількісно перевищує паству УПЦ удвічі».

Ситуація повторювалась з року в рік, незважаючи на маніпуляції з підрахунком учасників, відверту брехню та старання ЗМІ викласти невигідну картину так, як це задано у «темниках». Зі слів експерта, так було б і цього року, але втрутилася політика.

«Влада не може піймати облизня перед Константинопольським Патріархатом, котрому неодноразово доводилась інформація, що Київський патріархат має мільйони вірян», – вважає публіцист.

У будь-який спосіб тепер владі треба забезпечити пристойну кількість процесії прихильників УПЦ КП. Адміністративний ресурс, як каже Єрмоленко, підключили по всій Україні.

Раніше, нагадаємо, митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука заявив, що влада примушує бізнес оплатити доставку масовки на заходи УПЦ КП до Києва на 28 липня.  

 

Попередній запис
По всій Україні централізовано організовують масовку на «хресну ходу» УПЦ КП в Києві
Наступний запис
«Автокефальне» питання в Україні викликало хвилю міжнародного взаємного шантажу, – експерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее