1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Автор брошури по переходу в «Київський патріархат» вважає свої дії виконанням Конституції

Автор брошури по переходу в «Київський патріархат» вважає свої дії виконанням Конституції

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк називає посібник, в якому буде роз’яснено, як громадам переходити з УПЦ до «Київського патріархату», гарантуванням свободи совісті, що вказано в Конституції України. Про свої обурення з приводу коментаря голови юридичного відділу УПЦ протоієрея Олександра Бахова депутат написав в блозі на Zaxid.net.

На думку Гірняка, протоієрей Олександр дарма звинуватив його у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі, адже в посібнику лише має бути пояснено, як «релігійним громадам змінити свою конфесійну належність у разі виникнення такої духовної потреби».

«За фахом я теж юрист, тому знаю Конституцію та закони щонайменше не гірше за протоієрея Бахова. Тому з повною відповідальністю заявляю, що жодного порушення закону у моїх намірах не було і бути не може. Більше того, у Конституції однозначно вказано на гарантування в Україні свободи совісті», – йдеться в повідомленні.

Не втратив шансу Львівський депутат звинуватити УПЦ в співпраці з «московською церквою» та у введенні «в оману вірних і в такий спосіб деформуючи саме поняття свободи совісті». Не цурався також політик згадати про те, що Російська Церква «стоїть на ідеологічних чатах режиму Путіна», а в демократичній Україні громадяни повинні знати, що парафіїї УПЦ «залежні від Москви», що, на думку дописувача, є «доконаним фактом».

Раніше голова юрвідділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов пояснив, що «Це (видання методички по переходу в УПЦ КП – авт.) – втручання у внутрішні справи релігійних громад УПЦ. Ці заяви є дискримінаційними, оскільки, за словами заступника голови облради, один прихід поганий, а інший – хороший і всі повинні туди переходити. Тут порушується право на свободу віросповідання. Людині конкретно вказують, де молитися і до якої церкви належати. І для цього ще й методичку дають».

Попередній запис
У Сумській області горів храм УПЦ
Наступний запис
На Тернопільщині побудують новий храм замість захопленого розкольниками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее