1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Автокефалія України стала звільненням від Росії, – архієпископ Елпідофор

Автокефалія України стала звільненням від Росії, – архієпископ Елпідофор

Глава Американської архієпископії Константинопольської церкви архієпископ Елпідофор в інтерв’ю tovima.gr прокоментував своє бачення відновлення єдності православ’я. За його словами, «автокефалія» для ПЦУ була «історичною необхідністю», з якою «РПЦ змириться».

«Я абсолютно вірю в пророче служіння Його Святості Вселенського Патріарха Варфоломія і рішення Священного та Священного Синоду надати автокефалію Української Церкви і повернути мільйони віруючих назад в обійми Церкви. Однак є різниця в часі між задумом і виконанням. Знову ж таки, історія буде схилятися до закону і єдності православної церкви.

Спочатку передбачалося, що в РПЦ будуть реагувати швидше емоційно, ніж логічно. Але хід історії невблаганний. В українського народу була історична необхідність звільнитися від важкого «захисту» Росії і йти своїм шляхом, як цього заслуговує будь-який народ. Я впевнений, що час також допоможе Руської Церкви прийняти цю реальність з реалізмом, холоднокровністю і християнським духом», – заявив Елпідофор.

Попередній запис
Ієрарх Фанару в США розповів про свою участь у протестах
Наступний запис
Юрист Філарета пояснила зміст заяви проти дій Порошенка, Нищука та Думенка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее