1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Автокефалія не може бути проти когось, – голова ВЗЦЗ УПЦ Микола Данилевич

Автокефалія не може бути проти когось, – голова ВЗЦЗ УПЦ Микола Данилевич

В ефірі «Радіо Свобода» голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ заявив про те, що діалог з представниками «Київського патріархату» неможливий через рейдерські дії розкольників.

Протоієрей Микола (Данилевич) зазначив, що основною причиною відсутності діалогу є дії релігійної спільноти «Київський патріархат». «Про який діалог можна говорити, якщо у нас захоплюють храми, наших віруючих силою викидають з храмів?», – підкреслює священик.

Також отець Микола роз’яснив, що все так звані «переходи» прихожан УПЦ в «Київський Патріархат» відбувалися під тиском УПЦ КП. Тому «ці «добровільні переходи» закінчувалися тим, що в захоплених храмах стоїть 10-15 людей, а в пристосованих приміщеннях наша громада налічує 100-150 осіб».

«Автокефалія може бути, але не може бути проти когось, адже росіяни, як і інші канонічні Православні Церкви, є нашими братами. І не потрібно робити автокефалію прапором революції», – прокоментував клірик бажання деяких політичних сил здобути автокефалію для Української Церкви.

Попередній запис
”Єпископ” УАПЦ Бедь взяв участь в “лицарській посвяті” чеських масонів
Наступний запис
Автор антицерковного законопроекту наполягає на тому, що гонінь на УПЦ в Україні немає

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее