1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Абсолютна більшість обителей та монахів Афону знову відмовилась підтримувати створення ПЦУ

Абсолютна більшість обителей та монахів Афону знову відмовилась підтримувати створення ПЦУ

Серед питань, що обговорювались монастирями на Афоні на зібранні Святої гори 4 березня 2019 року, знову була піднята тема автокефалії Української церкви. Абсолютна більшість монастирів та монахів Афону не згідні з тими вкрай політичними позиціями, висловленими у думці представників монастирів Великої Лаври. Іверського, Кутлумуша та Есфігмена, котре недавно було опубліковане, повідомляють грецькі джерела.

Ці позиції не мають нічого спільного з характером святині Афону та її мирним, об’єднуючим та надприродним духом. Дійсно, у наданій думці йдеться, що у тлумаченні чотирьох монастирів існує безліч політичних міркувань та довільних звинувачень відносно руського монастиря святого Пантелеімона.

Раніше повідомлялось, що ці чотири монастирі виступили з критикою Пантелеімонової обителі та намагались підтримати ідею надання автокефалії Україні. Отже, висловлений жаль з приводу думки, що озвучили чотири монастирі, котра включає чимало неіснуючих звинувачень щодо руських. Думка не виражає позицію всіх отців гори Афон, але вона також не сприяє єдності, реалізації рішення афонітів зберегти м’яку та помірковану позиції щодо української проблеми та уникнути її використанню для політиків, цілі котрих є абсолютно чужими духовній природі Афона. 

Попередній запис
Соцмережі: професора Духовної академії у Тбілісі звільнили через висловлювання на підтримку ПЦУ
Наступний запис
Синод ПЦУ закликав по совісті вибрати кандидата в президенти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее