1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Філаретівці» знову намагались завадити проводити богослужіння віруючим УПЦ

«Філаретівці» знову намагались завадити проводити богослужіння віруючим УПЦ

Біля Вознесенської церкви в смт. Козелець Чернігівської області виникло протистояння прихожан УПЦ c представниками “Київського Патріархату”. Останні приїхали зранку разом з людьми  в камуфляжі та прапорами батальйонів  «Азов» та «Айдар» в селище на автобусах для того, щоб служити в храмі. Приїжджі “гості” намагалися завадити щорічному Хресному ходу прихожан УПЦ.

Благочинний Козелецького округу митрофорний протоієрей Михайло Терещенко так прокоментував ситуацію: «У Козельці всі віруючі – прихильники Української Православної Церкви, тому розкольникам довелося «набирати» прихожан збоку. Козелецская релігійна громада УПЦ 23 роки домагалася дозволу проводити богослужіння у Вознесенській церкві, але щоразу отримувала відмову. Влада посилалися на те, що їм нікуди перемістити експонати музею ткацтва, чия експозиція всі ці роки перебувала в храмі. Щороку на свято Вознесіння громада УПЦ здійснювала Хресний хід до Вознесенської церкви. Зараз під ноги прихожан летять петарди з боку прихильників КП. Розгортається агітація c закликами «прогнати московських попів».

Мешканці селища, парафіяни УПЦ вважають, що така спроба насильницької заборони демонструє чіткі наміри представників КП захопити  та привласнити собі приміщення Вознесенської церкви – унікальний пам’ятник української архітектури, в якому ще з радянських часів розташовується музей ткацтва.

Попередній запис
Законопроектом №4511 депутати-ініціатори хочуть спровокувати новий міжконфесійний конфлікт в Україні
Наступний запис
Брат Волинського «митрополита» УПЦ КП порушивши ПДР, погрожував поліцейським

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее