1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Протоієрей Миколай Данилевич: Ми боремося за права реальних віруючих

Протоієрей Миколай Данилевич: Ми боремося за права реальних віруючих

Заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич на своїй сторінці в Фейсбук прокоментував опубліковані дані соціологічного опитування стосовно передачі Малої Софії «Київському патріархату». «Наша Церква – УПЦ, офіційно спокійно віднеслася до цього акту по тій причині, що там немає реальних віруючих людей. І навіть зараз, наскільки мені відомо, дуже мало прихильників КП відвідують богослужіння в Теплій Софії», – зауважив священнослужитель.

 На його думку, набагато важливішими для Церкви є саме реальні віруючі люди, і саме їх права варто відстоювати. «Натомість, УПЦ активно бореться за свої общини головним чином в Західній Україні, тому що там є реальні люди, і їх там багато. Тому ми боремося не за приміщення, яку б символічну чи матеріальну цінність вони б не мали, а відстоюємо права реальних (а не номінальних) віруючих людей – свідомих членів нашої Церкви», – підсумував Микола Данилевич.

Даними соцопитування, яке про водилося центром Разумкова, «похвалився» в соцмережах голова інформаційного управління УПЦ КП Євстратій Зоря: «Надання дозволу Київському Патріархату звершувати служіння в Малій Софії сприйнято в суспільстві позитивно або нейтрально. Негативних відгуків значно менше».

 

Попередній запис
Законопроект про особливий статус – це популістська спроба втручання нефахівців у державно-церковні стосунки: коментар О. Сагана
Наступний запис
План легалізації українського розколу – перспективи та наслідки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее