1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет звернувся до Московського Патріарха з проханням про зняття анафем

Філарет звернувся до Московського Патріарха з проханням про зняття анафем

На Архієрейському Соборі, який проходить в ці дні в Москві, 30 листопада було зачитано лист голови розкольницької організації «Київський патріархат», колишнього митрополита Київського і всієї України Філарета до Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила і єпископату РПЦ. Про це пише офіційний сайт Московського Патрірхата Російської Православної Церкви.

У листі глава «Київського патріархату» просить про відновлення євхаристійного та молитовного спілкування з УПЦ і про скасування «всіх рішень, в тому числі про погрози і відлучення … заради досягнення Богом заповіданого миру між єдиновірними православними християнами і примирення між народами».

У повідомленні говориться, що Собор із задоволенням приймає звернення як крок до подолання розколу і відновлення церковного спілкування з боку тих, хто колись відпав від єдності з канонічною Українською Православною Церквою.

У заключенні листа, написаного Філаретом, він сам називає себе собратом у Христі і просить пробачення: «Прошу пробачення у всьому, чим згрішив словом, справою і всіма моїми почуттями, і так само від серця щиро прощаю всім».

24257327_171000000157954_1136000258_n

Попередній запис
Секретар Житомирської єпархії УПЦ КП перейшов до Української Православної Церкви
Наступний запис
Більше 60 тисяч українців висловились проти антицерковних законів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее