1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Службовці ЗСУ запросили інформацію про переходи в ПЦУ в Сарненській єпархії

Службовці ЗСУ запросили інформацію про переходи в ПЦУ в Сарненській єпархії

Митрополит Поліський і Сарненський Анатолій отримав лист із місцевого військового відомства з проханням надати інформацію про переходи «в Українську Помісну Церкву».

У запиті, отриманому керуючим Полісько-Сарненської єпархії УПЦ Дубровицького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України, йдеться, що дана інформація необхідна для «сприяння патріотичному та релігійному вихованню дітей та молоді Рівненської області, а також для підвищення морально-психологічного стану військовослужбовців Збройних Сил України». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Прес-центр УПЦ звернувся за коментарем у Центр морально-психологічного забезпечення ЗСУ. Полковник Олександр Ковтач, офіцер відділу взаємодії з військовими капеланами, назвав подібну ініціативу Дубровицького відомства «отсебятиной».

«Це якісь відсебеньки, – сказав він у розмові з представниками прес-служби Української Православної Церкви. – Я вам рекомендую: якщо такий запит прийшов, і він офіційний, на ту адресу дати відповідь, що питання незрозуміле. “Просимо контактувати за наступними телефонами”, – і все на цьому».

Наголошується, що контактна особа, зазначена в надісланому запиті, коментувати подібну ініціативу відомства відмовився, наголосивши, що «це розпорядження керівництва».

Попередній запис
Архієпископ Феодосій подякував послу Сербії в Україні за канонічну підтримку УПЦ Сербською Православною Церквою
Наступний запис
Митрополит Іонафан поінформував ОБСЄ про дискримінацію вірян УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее