1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії

Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях в Болгарії

13 лютого 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав болгарське місто Варну, де взяв участь в урочистостях з нагоди 50-ліття з дня народження митрополита Варненського і Великопреславського Іоанна. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. Митрополита Антонія супроводжував заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, а також В. В. Пріц та С. Росоха.

Після богослужіння за участі ієрархів та духовенства Румунської, Польської, Болгарської, Руської, Сербської, Української Православних Церков до ювіляра з вітальним словом звернувся Патріарх Болгарський Неофіт, який від імені Священного Синоду БПЦ нагородив владику Іоанна орденом преподобного Іоанна Рильського І-го ступеня. Після того було зачитане вітальне слово від імені прем’єр-міністра Болгарії Бойка Борисова на адресу владики Іоанна. Ювіляра вітали також представники Помісних Православних Церков.

Зокрема, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітальну адресу від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і нагородив митрополита Іоанна орденом Української Православної Церкви святого рівноапостольного князя Володимира, а також передав у подарунок ювіляру комплект панагій.

Під час перебування у Варні митрополит Антоній мав особисте тепле й щире спілкування зі Святішим Патріархом Болгарським Неофітом, а також з ієрархами Болгарської Православної Церкви та гостями з інших Помісних Православних Церков.

Попередній запис
Архієпископ Варсонофій розповів спостерігачам ОБСЄ про утиски віруючих і духовенства УПЦ
Наступний запис
Архієпископ Феодосій подякував послу Сербії в Україні за канонічну підтримку УПЦ Сербською Православною Церквою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее